Prva momčad otvorila natjecateljku sezonu !

 
Seniori su nažalost porazom otvorili 1.kolo 2.Hrvatske lige centar. Vječiti rivali iz Podsuseda koji su ove sezone najmanje mjenjali u ekipi te su jedni od favorita za 1.mjesto bili su bolji 85:72.
Rastrgano otvaranje utkamice sa obje strane donjelo nam je egal u 1.četvrtini. Nastavak utakmice domaćin se odvaja na 7 razlike, ali minutu prije isteka 1. poluvremena stižemo na minimalni zaostatak 38:37, radimo 2 neprisiljene pogreške te domaćin vodi 5 razlike na poluvremenu.
U 3.četvrtinu domaćin ulazi sa petorkom iste visine igrača, zabija 7 trica te odlazi na nedostižnu prednost od 20 razlike, taj ritam i tempo pritiska na loptu sa skraćenom rotacijom od 7 igrača nažalost nismo mogli pratiti.
Domaćin se nudio tokom cijele utakmice te igra vrlo loše, osim u navedenoj četvrtini. Za nas ovog puta nisu nastupili Dilber (izolacija) i Đurkan (oporavak od operacije) a za goste Perović.
KK PODSUED-KK FORTUNA 85:72 (42:37)
18:16, 24:21, 30:15, 13:20

KK PODSUSED: Jasenko 6, Filipović 2, Kušec 9, Dugandžić 26, Markočić 7, Grozdanić 6, Baljkas 4, Župan 13, Mazić 1, Harapin 9, Srabotnak 2, Jerković. Trener: Igor Kralj.

KK FORTUNA: Vukmanić 2, Trucek 17, Hrsto 4, Dragozet 8, Špiček 15, Kiraly, Lneniček, Tomičić 2, Brekalo, Ladan 6, Smajlović 18. Trener: Marko Plavec.

Izjava trenera:
Nisam nezadovoljan utakmicom i porazom, ipak smo promjenili kompletni kostur momčadi i samo je Marko Trucek od prošle sezone na ovoj utakmici u momčadi.Potrebno je vrijeme da se poslože kockice.
Mišljenja sam da bi duže zadržali egal, a možda imali prilike i za pobjedu da su sa nama bili igrači koji su ovog puta bili primorani izostati ovako smo pali u snazi i koncetraciji u 3.četvrtini.
Okrećemo se teškom gostovanju kod Universa koji je prvo kolo upisao pobjedu protiv Medveščaka, nadam se sa kompletnom ekipom.
Ove sezone će nam trebati svaki igrač jer je liga objektivno jača nego prošle sezone.
lp