CILJEVI TRENIRANJE KOŠARKE U DJETINJSTVU

Ciljevi treniranja košarke u djetinjstvu su tjelesna aktivnost, socijalizacija, pozitivne moralne vrijednosti te cjeloviti razvoj mladog organizma.
Kroz mnogo trčanja i skakanja košarka pomaže djeci pri razvoju motoričkih sposobnosti i to prije svega koordinacije, brzine, snage i preciznosti.
U modernim vremenima tjelesna aktivnost djece je sve manja. Potaknimo djecu na kretanje i osigurajmo im mogućnosti bavljenja sportom. Koji je bolji način za poticaj djece na kretanje nego igra i sport kao što je košarka?
Odgovarajuće vježbe, igre i druženja bude ugodna raspoloženja i osjećaje radosti, zadovoljstva, samopouzdanja i optimizma. Kao dio košarkaške ekipe, koja teži postizanju istih ciljeva, kod djeteta se razvija kolegijalnost i timski rad.
Igranje košarke, kao kolektivnog sporta, sjajan je način da djeca ostvare nova prijateljstva i zdrave oblike društvenog života.

ŠKOLA KOŠARKE KK FORTUNA

Osnovni ciljevi naše škole su rad s djecom i mladima uz njihov pravilan tjelesni rast i emocionalni razvoj.
U školi košarke KK Fortuna djeca će usvojiti osnovne oblike kretanja i elemente košarkaške igre i to prema programima koji su prilagođeni njihovoj dobi.
Školu košarke vode diplomirani kineziolozi i školovani treneri koji osim stručnosti na području košarke posebnu pozornost poklanjaju usvajanju pozitivnih odgojnih i životnih vrijednosti kao što su prijateljstvo, solidarnost, odgovornost, samostalnost i inicijativa.
Škola košarke nastoji pružiti mladim generacijama mjesto za druženje i igru, kao i priliku za učenje i razvoj.
Posjetite nas i pridružite nam se!