VIDEO: Briljantni Bogdanović s 48 postignutih koševa postigao rekord karijere

Bojan Bogdanović je noćas oborio vlastiti rekord karijere i postigao 48 poena u pobjedi svog Utah Jazza (127-120) nad vječnim suparnicima Denver Nuggetsima. U nevjerovatnom šuterskom raspoloženju ubacio je čak osam trica u 11 pokušaja, a savršeno mirne ruke bio je i kod slobodnih bacanja (8/8). Uza sve to upisao je i 8 skokova (7 obrambenih) i dvije asistencije. I sve to činio je vrlo konzistentno, upisujući po minimalno 11 poena po četvrtini. Kakva noć!

Iako mu u samu sezonu sigurno nije bilo lako krenuti nakon oporavka od operacije zapešća, Bojan svakim danom dokazuje da su najbolje utakmice tek pred njim, a ubaciti 48 poena Nuggetsima predvođenima Nikolom Jokićem poduhvat je o kojem će se još dugo pričati.

“Svaki put kada sam šutirao, pomislio sam da ulazi”, rekao je Bogdanović za službenu stranicu Jazza. “Suigrači su me cijelu utakmicu ‘tražili’. Treneri su crtali napade sa mene. Velika noć i velika pobjeda za sve nas”, potcrtao je Bojan zasluge cijele ekipe.

“Imao je on dosta ovakvih utakmica, no očito večeras mu je ipak bila najveća”, kazao je Bojanov suigrač Rudy Gobert, centar All-Star ekipe. “Igra fantastično i veliki je razlog zašto pobjeđujemo, evo četvrtu zaredom. Večeras se radilo o vrlo važnoj utakmici i nevjerojatno se iskazao.”

 

Izvor: https://www.hks-cbf.hr/