U odličnoj utakmici prva momčad na kraju ipak posrnula !

Prošlog vikenda igrali smo sa favoritom prvenstva i prošlogodišnjim prvoligašima Sesvetama i bila je to jako zanimljiva utakmica.

Na početku je bilo malo rastrgano na obije strane pa je 1.četvrtina završila 1 razlike za gosta, uz kvalitetan protok lopte i dobro trčanje u leđa odlazimo na poluvremenu na prednost sa 3 razlike, gdje je gost mogao gubiti i više, ali je imao više drugih napada.

Predzadnja dionica utakmice donosi nam i 10 razlike, a na ulasku u 4.dionicu bilo je +7.

Gost se postavlja taktički bolje u čuvanju naših igrača, ubrzava protok lopte uz neizostavno stvorene viškove od svojeg najboljeg igrača Darija Papka te zabija u zadnjoj četvrtini čak 7 trica iako je 3 min do kraja bilo samo 3 razlike za gosta.

Naši seniori zabijaju samo 10 poena i upisan je prvi poraz ove sezone u napetoj utakmici unatoč rezultatu na semaforu.

 

KK FORTUNA – KK SESVETE 69:86
(20:21, 22:18, 17:13, 10:34)

KK FORTUNA: Martinčić, Trucek 8, Brekalo, Dragozet, Malenica 7, Đurkan 13, Ereiz 2,

Jurinec 36, Radonić 1, Tomičić 2. Trener: Marko Plavec.

 

KK SESVETE: Pavić, Bežovan, Krajačić 21, Vlahovec 2, Mišić 10, Oršanić 7, Papak 27,

Franjić 5, Žgela 2, Rimac 1, Bošnjak, Hodak 11. Trener: Tomislav Vouk.

Izjava trenera Marka Plavec:
Zadovoljan sam pruženim otporom favoritu Sesvetama unatoč nedostatku par igrača, imali smo priliku i pobijediti uz greške u posljednjoj četvrtini i uz problem nedostatka visokih igrača, iako rezultat ne kaže tako.
Ovog puta smo smanjili periode slabije igre sa 2 četvrtine, na samo jednu, moramo bolje zagrađivati u obrani i donositi pametnije odluke sa jačim protivnicima u egal završnicama ali to je i do iskustva igranja ovakvih utakmica.
Nije bilo idealno, ali je bilo solidno i gost se itekako morao pomučiti za odnijeti bodove iz Zaprešića. Nažalost danas smo napadački imali premalo raspoloženih igrača za upisati pobjedu, a i gosta se pita nešto oko toga. Na ovu utakmicu treba gledati kao školu, te izvući pouke, promijeniti sitnice u taktičkom djelu, popraviti koncentraciju u završnici i skok u obrani. Vrijeme je da se okrenemo sljedećem protivniku Maksimiru u gostima već ovaj petak koji je dosad ubilježio 2 pobjede i to sigurno nije slučajno jer u ovoj ligi nitko ne poklanja pobjede. Čeka nas opet iznimno zanimljiva utakmica u koju moramo ući maksimalno agresivni, napaljeni ali prije svega koncentrirani na sebe, kako bi imali prilike iznenaditi domaćina.