Prva momčad ostvarila važnu pobjedu.

Naši seniori su u 18.kolu dočekali košarkaše Dugog Sela u bitnoj utakmici za opstanak i nikako nisu razočarali. Od početka utakmice postavili se se autoritativno i napadački kako i zahtjeva važnost utakmice za obije ekipe.
U drugoj četvrtini dolazimo do osjetnije prednosti od 20 razlike, te se na odmor odlazi sa uvjerenjem da utakmicu treba što prije privesti kraju. Gost radi 8:0 na početku treće četvrtine, ali to bi bilo sve.
Na kraju je ostvarena i pobjeda sa koš razlikom koja nas u slučaju zatvorenog kruga stavlja ispred Dugog Sela u međusobnim utakmicama.
Fortuna-Dugo Selo 96:76 (27:23, 26:11, 18:23, 25:19)
Fortuna: Jurinec 27, Dugandžić 19, Validžić 15, Miloloža 15, Đurkan 12, Sokol 4, Srzić 3, Špiček 1, Tomičić, Trucek, Mioč.
Dugo Selo: Jukić 33, Kamenjašević 13, Skočibušić 9, Gazić 9,Glasnović 6, Vranić 2, Čajo 2, Pašalić 2, Petrlić, Piljić, Grgošević.
Izjava trenera:
Iznimno sam zadovoljan ulaskom u samu utakmicu i napadačkim dijelom naše igre, no imamo još dosta prostora za napredak i popravak u obrani. Bolja smo ekipa od naših današnjih protivnika, a Dugo selo je momčad koja svakome može napraviti probleme pogotovo kada je u borbi za ostanak te ako Vi niste na razini. Mi smo to bili i zasluženo smo upisali pobjedu koja nam trenutno znači mir na tablici.
U ponedjeljak smo gosti kod Rudeš Bulldogsa, mlade i vrlo agresivne ekipe koja nas je pobjedila u prvom krugu.
Rudeš je trenutno u borbi za ostanak kao i Dugo Selo te će biti vrlo motivirani, mi ćemo se probati revanširati za poraz kod kuće.
Mišljenja sam da bi nam još jedna pobjeda iz naredne 4 utakmice garantirala ostanak u ligi.