Pobjeda prve momčadi na otvaranju drugog dijela…

Naša prva momčad, uz novo pridošla pojačanja za nastavak sezone ostvarila je pobjedu i to u bitnoj utakmici za ostanak sa jednim od izravnih konkurenata.
Od prve minute se vidjelo da je gost ušao vrlo rasterećen u utakmici dok se naša momčad tražila uz neizostavni imperativ pobjede.
Na poluvremenu je zaostatak za gostom iznosio 3 razlike a početak 3.čet nije obećavao promjene ali vrlo brzo stvari uz bolje zalaganje u obrani i pametniji napad sjedaju na mjesto te preokrećemo susret u našu korist.
Do samog kraja je gost još jednom zaprijetio sa dovođenjem utakmice u egal ali uz par pogođenih otvorenih šuteva iz stvoreni prednosti u napadu odovodimo utakmicu u sigurne vode.

KK FORTUNA-KK IVANIĆ 88:80

(11:18, 26:22, 27:17, 24:23)
KK FORTUNA: Martinčić, Trucek, Špiček 10, Đurkan 7, Malenica, Validžić 21, Jurinec 14,  Dugandžić 25, Tomičić, Mioč, Sokol 6.
KK IVANIĆ: Cindrić 25, Čimbur 22, Razumić 14, Petričević 11, Acinger 6, Pajur 2, Belić, Grmača.
Izjava trenera Marka Plavec:
Svaki start sezone ili polusezone obično bude vrlo težak, a i 3 igrača u petorci nam se još uigravaju te navikavaju sa ostatkom momčadi.
Nedostajali su nam još neki igrači koje smo uspjeli dovesti na polusezoni, očekujemo ih tek u 3.kolu nastavka protiv Maksimira kod kuće kada će se oporaviti od ozljede i corona virus.
Treba napomenuti da niti gost nije bio kompletan večeras, ali se borio junački i igrao iznimno pametno dok smo mi u 1.četvrtini zbog želje htjeli brzo riješiti susret.
Pojačanja su u ovoj utakmici pokazala zašto smo ih doveli. Zadovoljan sam rezultatom, postoji veliki napredak koji očekujem od individualne odgovornosti u obrani i strane pomoći u narednim utakmicama ali i mnogo otvorenih šuteva smo promašili.
U narednoj utakmici smo gosti kod vodećih Sesveta koje imaju prednost zbog ekipe koja je dugo na okupu i bolje uigranosti nad nama.
Probat ćemo zadržati utakmicu što duže u egalu, te ako se pruži prilika uz maximalnu borbenost i koncentriranost na određene zadatke iskoristiti eventualno loš dan domaćina.