Razgovor sa prvim trenerom uoči početka natjecateljske sezone !

Nadolazeći vikend otvara natecateljsku sezonu- za A-2 ligu centar.

Naša momčad prvu utakmicu igra u nedjelju u Ivanić gradu.

Prvi trener Marko Plavec odgovorio je na nekoliko pitanja.

 Koja su očekivanja u sezoni 2021./2022. ?

Nažalost svi znamo kako prošla sezona zbog pandemije nije bila kompletna te je odigrano samo 5 utakmica.
Bila je velika stanka koja se već sad vidi na igračima u obliku tjelesne spreme.
U ligi imamo 5 ekipa od 12 koje nisu imale stanku zbog igranja 1.lige i 1.juniorske lige, to su: Sesvete (prošle godine 1.liga), Zapad (juniori Cibone), Mladost (juniori Cedevite), Rudeš bulldogs (juniori Rudeša), Univers (juniori Bosca) samim time one će biti u  trkačkoj prednosti pred drugim ekipama.
Očekivanja za Fortunu uvijek ostaju ista, a to je da svaku utakmicu idemo na pobjedu i pokušavamo biti maksimalno plasirani na tablici ovisno o izostancima igrača zbog poslovnih obaveza ili ozljeda.

Kakve su promjene u momčadi, dolasci i odlasci, izostanci?

Nažalost napustila su nas naša 2 mlada potentna igrača, Hrsto i Ladan a zbog fakultetskih obaveza pauzirat će i Karlo Dilber.
Došli su: Jurinec, bek iz Zrinjevca,  Radonić iz Dubrave na visokoj poziciji, Ereiz na poziciji krila iz Medveščaka i naš bivši kapetan Jurić na visokoj poziciji (trenutno ozlijeđen).
Svi ostali igrači od prošle godine su ostali. Trenutno nam je još uvijek ozlijeđen Smajlović na poziciji centra.
Mislim da smo posložili jednu solidnu ekipu kojoj će trebati vremena da se upozna, uigra, dobije potrebnu kemiju a to isto ovisi o izostancima i ozljedama.

Treninzi, liga i protivnici?!

Pripreme smo započeli 18.08. te polako slagali momčad po pozicijama i prema potrebama. Odigrali smo 4 pripremne utakmice uz nedavno osvojeni turnir Gorana Bukvića na kojem nismo bili kompletni.
Zadovoljan sam s prikazanim za sada, te se lagano vide konture momčadi i smjer u kojem želimo igrati s profilom igrača koje imamo na raspolaganju.
Liga od ove sezone broji 12 ekipa, 2 nova drugoligaša i 1 povratnika. Novi Zagreb (koji ima iskusne igrače iz naše i lige više), Rudeš Bulldogs (juniore Rudeša) i novog (starog) drugoligaša Sesvete koje zbog iskustva svojih igrača iz 1.lige i kvalitete rostera svrstavam u prve favorite lige.
Medveščak se kroz kvalifikacije plasirao u ligu više, a ostatak momčadi je isti uz to što su sve ekipe dosta mijenjale rostere.
Čekaju nas stari znanci i kvalitetne ekipe poput: Maksimira, Zrinjevca, Ivanića, Dugog sela, Podsuseda i drugih.
Mišljenja sam da u ligi ovisno o izostancima od utakmice do utakmice svako svakog može iznenaditi.

Prvo kolo igramo u Ivanić gradu gosti…

Ivanić je ove sezone pojačao svoju ekipu za Maljića (igrač Dinamo Zagreb prošle godine) koji je prije 2 sezone bio najbolji igrač lige te će sigurno svakoj momčadi napraviti velike probleme.
Stigao im je kvalitetni play iz Universa Cindrić i uz starosjedioce: Čimbur, Razumić i Nemec od prošle godine čine jednu od jačih petorki lige.
Taktiku za prvo kolo bi zadržao za sebe, a momčad će dati sve od sebe da se iz Ivanića vratimo s pobjedom.
Prvu domaću utakmicu igramo 2.kolo protiv Sesveta te bih pozvao sve Zaprešićane željne dobre košarke da nas podrže.