Prva momčad u 3 dana odigrala 2 utakmice…

Naši seniori su zbog kvara na konstrukciji koša u srednjoj školi Ban Jelačić dočekali Maksimir koji su u prvom dijelu sezone pobjedili i u gostima.
Pobjeda niti jednog trenutka od samog početka nije došla u pitanje, otvorili smo sa odličnom obranom i kontriranjem protivnika i vrlo brzo je na semaforu bilo 12:2, razlika je rasla do najviših 15 razlike a naša momčad je neumorno trpala suparnički obruč laganim koševima.
Početak 3 četvrtine je otvoren sa odlaskom na 20 razlike i došlo je do opuštanja gdje Maksimir smanjenjem petorke i zonama 1-3-1 i 2-3 uspijeva doći na 5 razlike, više od toga nismo dopustili, pribrali se te sa par laganih koš faula vratili prednost.
Završilo je uvjerljivh 17 razlike sa zabijenih 92 poena.Svi igrači upisalu su se u strijelce a najmlađi su dobili priliku odigrati.
FORTUNA-MAKSIMIR 92:75
Fortuna: Ivan Malenica 20, Karlo Dilber 17, Filip Đurkan 13, Jakov Čorušić 13, Marko Trucek 12, Sebastijan Vagner 6, Luka Veverec 4,
Domagoj Vukmanić 3, Dominik Ladan 2, Blaž Tomc Zidar 2, Neven Bahtijarević 0, Branimir Hrsto 0.
Maksimir: Stjepan Hajduković 30, Kruno Smontara 16, Petar Mikulić 10, Dario Kuzmanović 7, Mislav Cikojević 7,
Hrvoje Ivan Milošević 4, Šimun Barić 1, Branimir Devčić 0, Petar Pavao Lacić 0.
Izjava trenera: Nismo se pribojavali ove utakmice jer smo znali da smo bolji. Maksimir je ovaj susret igrao bez najboljeg igrača i strijelca lige Hofmana, to nam je uvelike olakšalo posao.
Zadovoljan sam postotkom šuta za 2 koji je bio iznad 70% i i razvijanjem kontre, malo smo iskomplicirali par napada na zonu ali brzo posložili i to zqa vrijeme utakmice.
Iako tjedan iza nas zbog kvara nismo trenirali u najboljim uvjetima pokazali smo veliki motiv za pobjedom.
FORTUNA-UNIVERS 58:77
Fortuna : Marko Trucek 17, Jakov Čorušić 10, Ivan Malenica 10, Karlo Dilber 9, Filip Đurkan 6,
Luka Veverec 4, Sebastijan Vagner 2, Dominik Ladan, Domagoj Vukmanić, Neven Bahtijarević
Univers: Frane Jusup 18, Juraj Čičko 12, Borna Raić 9, Karlo Ojdanić 9, Ivan Bilić 8,
Ante Matijević 8, Matija Maljić 7, Tin Bušić 6, Daniel Galov 0, Marin Grmača 0.
U nedjelju smo dočekali lidera prvenstva i otvorili utakmicu sa zabijenim šutevima i brzim protokom lopte ali isto to učinio je i protivnik.
Imali smo par grešaka u prvom poluvremenu u organizaciji napada ali na odmor se otišlo sa efikasnih 42:42 sa obije strane.
Kako se činilo utkamica je mogla otići na 100 poena sa svake strane, nastavak je donio promašenih 5 napada sa obije strane, gost se prvi probudio i lagano počeo odvajati a naši seniori ušli su u neobjašnjivu seriju grešaka i krivo postavljenih napada.
Protivnik se odvojio na 10 razlike a za apsolutnu psihološku prednost do kraja susreta pomogao je i koš iza centra sa zvukom sirene za + 13 na kraju 3.četvrtine.
Do kraja je gost još malo podigao prednost a mi smo pružili minute mlađima jer je gost prekvalitetan da bi ispustio ovakvu prednost.Završilo je 58:77.
Izjava trenera: Nikako se ne mogu oteti dojmu kako se gost jednostavno nudio, a prvo poluvrijeme je završilo u tonu prijateljske utakmice.
U nastavku smo upali u crnu rupu iz koje nismo pronašli izlaz, a i Univer je ekipa od koje jednostavno moraš zabiti više, teško ih je pobijediti lošim poluvremenom i samo sa obranom, te sa premalo napadački rasploženih bekova.
Nismo nezadovoljni ali mogli smo se duže zadržati u egalu, okrećemo se utakmici sa Mladosti koja će biti itekako zanimljiva jer su trkački najbolja momčad u ligi zbog količine treninga.
Vjerujemo da sa velikom borbenošću možemo ponoviti uspijeh iz prve utakmice.