Prva momčad sa novim dresovima ostvarila i novu pobjedu !

 

Seniori su nakon poraza od favorita prvenstva Sesveta u gostima dočekali Maksimir koji se smjestio u sredini tablice sa polovičnim učinkom pobjeda i poraza.

Prvih par minuta je proteklo u ispipavanju snaga i nervozom sa obije strane, nakon 1.četvrtine zadovoljavajućih 4 razlike uz ne baš bajnu igru. U drugu polovicu utakmice nakon 3 minute početka se odlučujemo za veću agresivu i igru sa 4 niska igrača i to nam donosi potrebnu agresivnost i rotaciju u obrani te su sjeli i neki vanjski šutevi.

Do kraja same utakmice dolazimo i do prednosti od potrebnih 15 razlike radi možebitnog međusobnog ogleda ekipa, ali utakmica završava ipak sa 13 poena prednosti koliko je iznosio i gostujući poraz kod današnjeg protivnika.

Fortuna-Maksimir 82:69 (18:14, 21:19, 24:17, 19:19)

Fortuna: Miloloža 2, Trucek, Špiček , Đurkan 5, Malenica 2, Validžić 21, Jurinec 23, Dugandžić 25, Srzić, Martinčič, Mioč, Sokol 4
Maksimir: Dadić 17, Papić 15, Perić, Bedeković 4, Mohač, Lacić 15, Vratarić 2, Cikojević 15, Devčić, Huzanić
 
Izjava trenera: 
Nažalost u svaku utakmicu ulazimo sa imperativom pobjede pa dolazi do grešaka od želje i dovoljne neuigranosti.
Mišljenja sam da smo mogli ovu utakmicu riješiti i prije uz dodatnu agresivnost u obrani, bolju obrambenu rotaciju, te da smo pogodili neke šuteve u prvom poluvremenu.
U prethodnom tjednu smo radili sitne nadogradnje u napadu koje nam se pokazuju dobre jer otvaramo puno otvorenih šuteva i prostora za prodor igrača, ali treba vremena za još bolju izvedbu.
Kako su svi klubovi u zoni ispadanja pobjedili ovaj vikend ovo nam je bilo ključno za održavanje koraka sa drugima i za samopouzdanje pred gostujuću utakmicu sa Zrinjevcem u nedjelju u 18 h.