Na pitanja je odgovarao Neven Mikec… pogledajte što!

• Koju ulogu igraju roditelji u životu i aktivnostima kluba?

Jedan od važnijih ciljeva KK Fortuna je kvalitetna suradnja s roditeljima. Ona se očituje kroz stalne komunikacije roditeljas trenerima i članovima Uprave kluba.

Suradnja se konkretizira kroz podršku koju roditelji daju svojoj djeci za redovito i marljivo treniranje u klubu te organizirane odlaske i vožnje na gostujuće utakmice.
Želja klupske uprave je proširiti spomenutu suradnju na što je moguće veći broj roditelja kako bi zajedno ostvarili bolje učinke tijekom natjecateljske sezone,a i izvan nje.

• Kakva je suradnja s gradom Zaprešićem i Zagrebačkom županijom kao osnovnim financijskim nositeljima, te osnovnim i srednjim školama u kojima se odvijaju treninzi?

Naš klub ativan je član Zajednice športskih udruga grada Zaprešića, dapače jedan od njenih osnivača. ZŠU grada Zaprešića brine o športskim udrugama s našeg područja, pa tako KK Fortuna vrlo usko i uspješno surađuje s ljudima koji vode spomenutu Zajednicu, g. Pavetićem kao predsjednikom i g. Kiseljakom kao tajnikom. Kroz Košarkaški savez zagrebačke županije sudjelujemo u športskim aktivnostima koje organizira i podupire Zagrebačka županija. Suradnja se odvija preko tajnika Zajednice športskih udruga i saveza zagrebačke županije.

Osnovne škole na području grada naš su dugogodišnji partner i oslonac u radu s mlađm dobnim kategorijama. Osnovne škole Antuna Augustinčića i Ljudevita Gaja, predvođene ranateljicom gđom. Adžijević i ravnateljicom gđom Šepac, naša su utočišta za treninge. Suradnja sa srednjom školom bana Josipa Jelačića je ostvarena kroz dva termina za treninge. Nadamo se da ćemo u budućnosti moći proširivati tu suradnju na zadovoljstvo kako kluba tako i uprave srednje škole.

• Kako gledate na konkurenciju koja se je pojavila u Zaprešiću i okolici?

Košarkaški klub Fortuna oslanja se na svoju 30-godišnju tradiciju sustavnog i organiziranog bavljenja košarkom na području Zaprešića i okolice.
Kao jedini muški košarkaški klub nudimo ono što sadašnja konkurencija ne može natjecanja za sve dobne kategorije u sustavu Hrvatskog košarkaškog saveza, Zagrebačkog košarkaškog saveza i Košarkaškog saveza zagrebačkežupanije.

Nadalje, kvalitetan rad sa mlađim dobnim kategorijama,koji je mjerljiv kroz sudjelovanja naših igrača u županijskim selekcijama i rezultatima kroz sve lige u kojima se natječemo, daje nam za pravo da ustvrdimo kako se ne bojmo nikakve konkurencije.
U isto vrijeme smatramo kako bi, kao domaći klub, trebali imati određene prioritete u izboru termina za treninge te “zaštitu” gradskih i županijskihstruktura te podršku ravnatelja škola s našeg područja.