Dražen bi danas slavio 57. rođendan!

Dražen – istinska legenda hrvatske košarke. Kapetan.

 

Na današnji dan, 22. listopada 1964. rođen je Dražen Petrović. Samo je 28 godina života ispunio prije nego li mu je život nesretno prekinut u prometnoj nesreći 7. lipnja 1993. godine. A koliko je samo života, koliko priča, stalo u tek 28 godina života. Nikad prežaljeni košarkaški genijalac, Mozart, imao je olimpijsku, europsku i svjetsku medalju, Europski Kup s Cibonom, ali i postotak šuta za tri poena u NBA koji je i danas impresivan, i dalje stoji na 5. mjestu najpreciznijih šutera trica ikad u NBA.

Danas bi slavio 57. rođendan, njega nema, no tu je njegovo neizbrisivo nasljeđe. Trag kojem vrijeme ne može ništa.

Kao i svake godine, na sam dan Draženovog rođendana, Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović svim posjetiteljima omogućuje besplatan ulaz u muzej uz stručno vodstvo djelatnika muzeja od 10 do 17 sati.

Osim stalnog postava posjetitelji će moći pogledati i novu edukativno-informativnu izložbu pod nazivom Svijet brojki košarkaškog Mozarta. Putem izložbe moći će saznati koliko je ukupno poena zabio u osam sezona u Šibenki i Ciboni, koliko puta je ponio titulu najboljeg strijelca, kakav je imao učinak u NBA-u i mnoge druge Draženove rekorde. Sve novosti, dodatne informacije i ostali zanimljivi sadržaji mogu se pročitati na mrežnoj stranici muzeja https://www.mmcdrazenpetrovic.hr/hr/ i službenoj Facebook stranici https://web.facebook.com/MMCDrazenPetrovic

U Šibeniku će se danas u 11 sati održati manifestacija obilježavanja Draženovog rođendana kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu. U zrak će biti pušteni baloni u znak sjećanja na Dražena te će predstavnici grada i sportskih kolektiva položiti cvijeće.
U organizaciji Škole košarke ‘Dražen  Petrović’ u Šibeniku, u OŠ Petar Krešimir IV, u subotu, 23. listopada s početkom u 9:30 na rasporedu je turnir “20. Kup Dražena Petrovića” za mlađe kadete na kojem sudjeluju ekipe KK Split, KK Alkar, KK Sonik Puntamika Zadar i OKK Dražen Petrović.
Emisija Hrvatska košarka koja se emitira na Arena Sport televiziji također će biti posvećena Draženu Petroviću. Premijeru možete pogledati danas u 17:25 na Areni 1, a kasnije ju potražite na službenom YouTube kanalu, mrežnoj stranici i društvenim mrežama HKS-a, ali i na Sportskoj televiziji.